Välkommen till Väsby Fåglar

Jag bloggar nu även kring de ämnen som denna webbplats fokuserar på. Bloggen blir den dagsaktuella informationskällan och denna webbplats kommer innehålla mer statisk information. Gå in på bloggen!

Varför finns denna webbplats?

Detta är en webbplats om fågelskådning, med inriktning på skådning i Upplands Väsby kommun. Jag kommer här dela med mig av skådningstips från Upplands Väsby (och andra delar av norra Stor-Stockholm) samt visa resultaten av mina försök till fågelfotografering. Förhoppningsvis kan såväl den erfarne skådaren som en nybörjare finna intressant lokal information!

Jag har skapat denna webbplats för att göra det enklare för andra att börja med detta enkla men roliga fritidsintresse. Genom att tipsa om fågellokaler i kommunen hoppas jag underlätta för nybörjare och tillfälliga besökare.

Min erfarenhet av fågelskådning

Låt mig börja med att konstatera att jag inte på långa vägar är proffs när det gäller fågelskådning, men jag är en glad amatör med ganska mycket energi som gör så gott jag kan på den fritid jag har.

Mitt fågelintresse började våren 2005 i samband med familjens traditionella påskresa till Halmstad. Fotointresserad som jag är så vände jag kameran mot de ejdrar som guppade i vattnet, och på den vägen är det... Jag har sedan dess skaffat ny kamera, större objektiv, ny handkikare, (två) tubkikare samt fågelböcker i massor.

Jag skådar främst i den kommun jag bor i, Upplands Väsby, men jag gör även regelbundna utflykter till grannkommuner (t.ex. Vallentuna, Järfälla och Sigtuna) som har fågellokaler med större artrikedom än vad Väsby kan erbjuda.